14. 6. 2011

Tradice defenestrace

aneb Arogance moci plodí odpor a nástup fašismu rodí odboj


"Právo na stávku je zaručeno za podmínek stanovených zákonem..." (Listina základních práv a svobod, hl. 4., o. 4., čl. 27)

"Městský soud v Praze vydal v pátek odpoledne předběžné opatření, kterým zakazuje ČMKOS a Odborovému sdružení železničářů organizovat pondělní stávku a zároveň vyzývat k této stávce.“ (mluvčí soudu Martina Lhotáková pro deník Právo, 11.6. 2011)

"To se prostě nedělá, je to nehoráznost a svědčí to o přetrvávající či nově se opět rodící totalitě. Doufám jen, že si to nejen čeští odboráři, ale i ostatní lidé, kterých se to nepochybně také týká, nenechají líbit." (zpravodaj francouzského listu Le Monde Fabrice Martin Plichta pro Parlamentní listy, 13.6. 2011)




"Ať by však zánik civilizace nastal tím či oním způsobem, výsledek by byl tentýž. Pokud by tedy civilizaci hrozil tento osud, konzervativci by byli zbaveni závazku dodržovat dosavadní demokratický politický konsensus. Za těchto okolností by gentlemani neměli jinou možnost, než odmítnout demokracii, opět převzít vládu do svých rukou a pokusit se v praxi slovem a skutkem obhájit svobodu a existenci západní civilizace. Jinými slovy, nastolit pravicový autoritativní režim." (Roman Joch, poradce premiéra Nečase pro lidská práva)




"Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny." (Listina základních práv a svobod, hl. 2., o. 2., čl. 23)




"Rodíme se a na tento svět přicházíme jako svobodní lidé a jako svobodní lidé máme právo proti svému zotročení či znevolnění bojovat všemi, opravdu všemi prostředky." (Petr Nečas - projev na pohřbu Milana Paumera, 2010)

"Proti špinavému režimu nelze bojovat jen čistými prostředky." (Der Baumer Maschin Komplex)




"A tu teprve jeden každý soudil, že dolů z oken metáni budou. Ano i oni, když tomu porozuměli, že se s nimi nežertuje, ač prve nic pro svou vysokomyslnost a zpouru svou žádnému neříkali ani se nekořili, teď však teprve počali prositi, aby hrdlům jich uškozeno nebylo, ruce spínajíce a Boha prosíce, nohami o zemi zapírali a za milost žádali." (Pavel Skála ze Zhoře - Historie česká, 1618)




"Připomínat si svoji historii a okamžiky, kdy tento národ dokázal vykročit směrem ke svobodě, je nesmírně důležité. Abychom si nemysleli, že žijeme ve světě, kde je svoboda samozřejmost. Za to se musíme zasazovat dnes a denně. Není to něco, co je nám automaticky dáno, a musíme si i připomínat, co jsme jako národ zaplatili.“ (Petr Nečas na Národní třídě, 17.11. 2010)

  


Vzhůru , lide český,
zvedni prapor svůj!
Ze sladkého snění
už se vzpamatuj!
Dpěj píseň slavičí,
ať vrah hvozd tvůj neničí,
ráznou zanotuj!
(Rudolf Pokorný, 80. léta 19.stol.)


„S hlediska vyššího principu mravního... vám mohu říci jenom jedno: vražda na tyranu není zločinem!“ (Jan Drda - Vyšší princip, 1955)




Sic semper tyrannis!

3 komentáře:

  1. Pekná koláž, poučná. Bohužel, lidé jsou zarputile nepoučitelní.

    OdpovědětVymazat
  2. Tato pseudovláda mafiánů, zlodějíčků a latentních fašistů nemá právo na existenci,stojíme na prahu nové totality, lid se musáí bránit všemi možnými způsoby,pokud to nepůjde stávkami, blokádami a demonstracemi, tak to půjde násilím. Kamilius

    OdpovědětVymazat
  3. SKVĚLÉ SVĚDECTVÍ JAK JSEM ZÍSKAL PŮJČKU Mám velmi důležitou zprávu, o kterou se mohu podělit s každým, kdo potřebuje půjčku od skutečného věřitele. Jsem rád, že se o tuto poznámku podělím s každým poté, co jsem já a moje žena prošli v rukou několika patetických chuligánů, kteří tvrdí, že nabízejí nějaký druh půjčky. Je velmi obtížné získat skutečného věřitele a díky půjčce za nejlepší půjčku, která mi pomohla s půjčkou, kontaktujte je, pokud potřebujete půjčku, a vraťte se mi později poděkovat. Slibuji vám, že vás nezklamou. kontaktní e-mail: - (pedroloanss@gmail.com) Díky.
    Nazgul William .....

    OdpovědětVymazat

SVOBODA SLOVA